Fra murer til ejerleder

Claus Boel er uddannet murer og byggetekniker, og efter overtagelsen af svigerfarens virksomhed var hans største problem, at han faktisk ikke vidste, hvordan han skulle få tiden til at gå. I modsætning til andre i Jonathan-netværket havde han nemlig mange mennesker til at tage sig af de forskellige opgaver. Tanker havde han dog nok af: “Jeg troede på, at vi kunne gøre det bedre og tjene noget mere, og vi er ikke i mål endnu, men det går fremad”, siger Claus Boel.

 

Olesen & Jensen A/S skal ændre strategi

Virksomhed i Vækst har været på besøg hos Olesen & Jensen, hvor Claus Boel fortæller om nogle af de udfordringer, som hans virksomhed skal fokusere på de kommende år. Energioptimering er det nye sort, og netop her forsøger Claus Boel at optimere forretningen. Men det er ikke altid ligetil at lære en gammel hund nye kunstner: “Vi har en udfordring nu, og det handler om at tænke strategi og tænke anderledes i disse tider. Min udfordring er at vænne en gammel organisation til at se tingene anderledes. Jeg tror ikke, man kan spare sig ud af det hele”.

jonathan_cases_oj_02_800x600

Militæret og MT Højgaard lærte mig at være leder
Claus Boel er officer af reserven og kan takke tiden i forsvaret for sin viden om ledelse. Dertil har han været projektleder for MT Højgaard på Grønland, hvor han også gjorde sig nogle erfaringer, som han trækker på i det daglige arbejde i Esbjerg.

 

Jonathan-forløbet øger evnen til refleksion
Fritiden går med familien, løb og cykling. Claus Boel går også på jagt i ny og næ – for som han siger: “Det er i de stille stunder, man udvikler sig mest”. En erfaring, som Jonathan-forløbet har givet ham, og som han dagligt sætter pris på. Det er nemlig tiden til refleksion, der er styrken ved Jonathan-forløbet, selvom Claus Boel også erkender, at der er noget andet helt specielt ved Jonathan-forløbet: “Man kan godt mærke, at folk selv har betalt penge af egen lomme for at være med. Vi vil have noget ud af det. Og handskerne er efterhånden kommet, når vi diskuterer.” Claus Boel fremhæver også, at Jonathan-forløbet har betydet, at han er blevet skarpere til at få ting gjort. Og at han evner rollen som ejerleder uden at have studeret.