Er jeg god nok til mit arbejde?
“Har jeg de evner, der skal til for at være en god leder”? Sådan spørger PAJO-BOLTES ejerleder Lars Johansen retorisk, da vi snakker med ham om forløbet hos Jonathan. Det var nemlig præcis sådan en slags mental udfordring, han stod ansigt til ansigt med, da han i 2013 skulle deltage i ViV. Lars Johansen er en dygtig praktiker, men var i tvivl om sit eget værd, når det drejede sig om at inspirere og lede andre mennesker.

Der er ikke tid til at tage en MBA i ledelse
Lars Johansen havde aldrig før deltaget i noget, der mindede om et lederforløb. Og som han siger: “Der er ikke mange ejerledere – om nogen – der har tid til at tage en MBA i ledelse. Alene forberedelsestiden er der ikke timer nok i døgnet til”. Derfor var Jonathan også et naturligt sted at søge hen. Du skal ikke lave en masse hjemmearbejde, men alligevel er udbyttet meget stort.
jonathan_cases_pajo_02_800x600

At se på andre virksomheder har åbnet mine øjne
Lars Johansen har fået meget ud af at deltage i et Jonathan-forløb. Han er dog i særdeleshed glad for, at han, i forbindelse med forløbet, fik mulighed for at besøge andre virksomheder: “Når jeg kom ud til andre virksomheder sammen med andre ejerledere, kunne jeg med det samme se, hvad netop den virksomhed skulle gøre anderledes – ofte måtte jeg dog bagefter minde mig selv om, at jeg faktisk gjorde det samme hos mig selv”. På den måde kom Lars Johansen til en erkendelse af, hvad han måtte ændre i sit eget firma blot ved at se på andre. Det, siger Lars Johansen, er en meget stor fordel.

 

Jonathan-netværket spiller stadig en rolle
Når du deltager i et Jonathan-forløb, bliver du automatisk en del af et netværk af ligesindede ejerledere. Lars Johansen benytter stadig netværket, når han støder på spørgsmål, han har svært ved at finde svaret på. Ejerledere har nemlig det til fælles, at de ofte må prøve kræfter med de samme udfordringer. Men Lars Johansen har fat i den lange ende i dag. “Jeg ved, at jeg er god nok – og nu stoler jeg på, at det jeg gør er det rigtige. At jeg godt kan være både praktiker og leder”.