Business start up and idea

Ejerledere dropper pral og rygklapperi

Pressemeddelelse januar 2013

Ejerledere kan skabe vækst i hinandens virksomheder gennem åbenhed og klar tale. Det får nu Jonathan A/S til at åbne sit netværk for flere ejerledere med vækstambitioner.

Sig din mening – altid

Har du deltaget i en netværksgruppe, ved du sikkert, at der er en tendens til at male et meget succesfuldt billede af sin virksomhed. Og du tør måske heller ikke helt at sige din oprigtige mening eller give gode råd til andre.

Det gider ejerlederne i Jonathan-netværket ikke at spilde deres tid på. Her har de udviklet en direkte facon uden selvpromovering og behagesyge. Så hvis du ønsker uindpakkede svar, ærlige meninger og klar tale, er Jonathan-netværket nok lige noget for dig.

Netværksmøder uden velmenende konsulenter

Christian Lasse fra BL Grundvandssænkning A/S og Søren Jensen fra Holtec Automatic A/S har begge deltaget i lederudviklingsforløbet Virksomhed i Vækst, og effekten har været øjeblikkelig: “Vi går til hinanden på en anden måde. Vi siger tingene mere direkte og kan tillade os at være hårde ved hinanden”. Sådan siger Christian Lassen om den omgangstone, der er opstået.

På den anden side er der også plads til eftertænksomhed og refleksion: “Fortroligheden er der fra starten, og man kan lukke op og begynde at sparre med ligesindede med det samme”, siger Søren Jensen, der ikke giver meget for netværksmøder fyldt med velmenende konsulenter.

Du skal turde åbenheden

Det er vigtigt at lære at modtage kritik og turde være åben over for andre ejerledere. En lige-til-sagen-attitude og evnen til at stimulere åbenhed er netop kernen i et nyt netværk, hvor tidligere deltagere i ViV skal mødes for at diskutere konkrete virksomhedscases. Det bliver forhåbentligt starten på en frugtbar proces, hvor alle bidrager til fællesskabet. “Når du har været på Virksomhed i Vækst, ved du, hvad åbenhed er”, understreger Søren Jensen fra Holtec Automatic A/S.
Jonathan-netværket er år forud for sin tid.

Åbenheden er selvfølgelig en udfordring. Det er deltagerne bevidste om. Ikke alle mennesker er klar til at modtage rene ord og for pengene, og selvfølgelig skal du passe på, at du ikke skræmmer folk unødigt væk. Som Christian Lassen siger: “Jeg har deltaget i andre netværk, hvor det har taget år at komme til det samme stadie, som vi er nået til i Jonathan-netværket.”

Da han året forinden havde adresseret samme problem ved et lignende fællesskab, var tilbagemeldingen kort og kontant: “Har du ikke snakket om det en gang? Gør noget ved det, eller lad være med at belaste os med det igen.”

Det er disse erfaringer med at gøre ejerledere klar til direkte sparring, der nu får Jonathan A/S til at åbne for nye deltagere, som kan deltage i seminarer sammen med Jonathan-netværket.

Jonathan A/S er stiftet i 1987 og har gennemført 26 lederudviklingsforløb for 277 ejerledere, hvor disse ved brug af hinandens virksomheder som praktiske cases giver hinanden direkte tilbagemeldinger på, hvad de ser og hører i virksomhederne.

Comments are closed.