KUMA startede ud som en mindre virksomhed, men fik hurtigt ben at gå på. Fra 45 medarbejdere til et godt stykke over 100 i dag har KUMA formået at vækste ganske betragtelig. Hans Christiansen fortæller blandt andet om, at han i sin søgen efter at blive en bedre ejerleder var meget opmærksom på at se på andre virksomhedsledere. “Hvordan gør andre”? Sådan spurgte den unge ejerleder, da han oplevede en virksomhed i kraftig vækst, hvor han pludselig ikke havde tid til at tale med alle mennesker hver dag.

 

Hjælp til at håndtere lederrollen
Netop evnen til at overlade ansvar til andre mennesker kan være problematisk, fortæller Hans Christiansen. Og fortsætter: “Som selvstændig er man nok lidt sig selv og ikke sikker på, at andre gør tingene på den måde, man er vant til”. Men her kom Jonathan-forløbet KUMA-chefen til gode, da han her fik værktøjer til at håndtere den lederrolle, han naturligt skal indtage. Om der er 4 ansatte eller 140 gør ikke den store forskel. Der skal stadig ledes.

jonathan_cases_kuma_02_800x600

Jonathan-Forløbet har betydet meget

Det kan være meget svært at håndtere en virksomhed, der vækster. Og det kan i særdeleshed være besværligt at håndtere de naturlige spring, som opstår, når andelen af medarbejdere vokser voldsomt. Som Hans Christiansen siger, “så er de andre deltagere i forløbene hos Jonathan meget gode til at give det der skub, som får én ud over kanten – det er der, du vokser.”

 

Netværket spiller en afgørende rolle

Efter at have deltaget i et ViV-forløb bliver du automatisk tilknyttet et netværk af ligesindede. Og det er guld værd. Hans Christiansen fortæller, at du her kan få gode råd. For hvordan er det lige, du skal ordne den interne organisation? Og er vores arbejdsgange smarte og rentable? Alle disse spørgsmål er Hans Christiansen blevet meget klogere på, efter han har investeret tid i et Jonathan-forløb. “Og selvom det kan være grænseoverskridende at have besøg af en snes erhvervsmænd, der skal vurdere ens virksomhed, ville jeg ikke være det foruden”, fortæller Hans Christiansen.